FILOFAX SAFFIANO ROSE GOLD

15:31
Jestli ještě něco po kabelkách a svíčkách zbožňuji, tak jsou to diáře. Skoro bych se mohla pasovat do funkce diářového guru, protože jsem vyzkoušela snad všechny dostupné druhy. Samozřejmě se nespokojím jen tak s ledajakým kouskem. Většinou pokukuji po těch se specifickým designem. Napadlo mě, že bych se mohla předat své zkušenosti s jednotlivými značkami a druhy diářů také vám, abyste si vybrali ten pravý. Mimochodem já se asi nikdy nespokojím jen s jedním...




FILOFAX SAFFIANO ROSE GOLD

Filofax je prostě diářová klasika. Když se přibližně před půl rokem na trhu objevila tahle limitka, musela jsem ji mít. Zvolila jsem velikost osobní 188 x 135 mm. Plánovala jsem diář využívat na soukromé plánování a v kabelce se mi pochopitelně nechtělo tahat formát A5. Cena diáře se pohybuje okolo 1 250,- Kč. 



Asi tušíte, co mě na diáři nejvíce zaujalo. Ano, správně. Krásné desky v moderní rose gold barvě. Na jejich vnitřní straně naleznete kapsičku k ukládání vizitek nebo barevných lepíků, poutko na propisku a kapsu na poznámkový blok. Diář funguje na principu kroužkové mechaniky, tudíž si případně můžete doplnit nebo odebrat jednotlivé listy. Součástí ceny diáře je základní náplň, která jistě postačí k běžnému užívání. Kalendář, adresář, papíry na poznámky, nezapomeň a praktická záložka. Filofax nabízí i spoustu dalších speciálních náplní. Vyplatí se zapátrat v nabídce, protože například jejich Floral edice není k zahození. 



Desky diáře v osobním provedení má skutečně optimální velikost. Bohužel již tuto výhodu nevykazují samotné náplně. Výška 171 mm je tak akorát, ovšem se šířkou 95 mm už nedokážu existovat. Nechápu, proč je náplň vyhotovena v tak malém formátu. Proč nevyužít maximum místa, které obal nabízí? 



Z toho plyne jasná nevýhoda diáře - napíšete do něj málo textu. Prostě nemáte dostatek místa. Obzvlášť na poznámky. Chápu, že někomu to tak může vyhovovat. Zkrátka mu stačí malé okénko na každý den, kam si sem tam jednoslovně poznamená nějakou událost. Já ale chci do diáře psát každý nesmysl a potřebuji proto prostor. Navíc do uzounkých papírů umístěných vlevo se mně, jakožto pravákovi, přes kroužkovou vazbu píše velice špatně.


Vzhledově patří mezi špičky. Stylový, kompaktní a krásný na pohled. Bohužel praktičnost vázne. Jelikož má Filofax všechny diáře na stejném principu, bude se tedy tento nešvar týkat všech osobních diářů. Záleží ovšem na preferencích jednotlivce. 



xoxo
Denise


2 komentáře:

Děkuji za všechny komentáře. Dělají mi obrovskou radost a jsou milou odměnou za moji práci ;-)

Používá technologii služby Blogger.